Afdrukken

Excel, Werkbalk Aanpassen

 

Snel op weg! Hoe pas ik de werkbalk aan?


Hoe passen we werkbalken aan ?

Verwijderen van een element
Als een element op de werkbalk niet meer nuttig is kun je deze verwijderen. Dit zal worden geïllustreerd aan de hand van de standaard werkbalk.

Aanpassen werkbalk_1
In bovenstaande werkbalk zullen we de knop voor het toevoegen van een hyperlink verwijderen. Aanpassen werkbalk_2 Dezelfde procedure kan worden gebruikt om een element binnen de werkbalk te verplaatsen. De originele waarden kunnen worden teruggezet door de werkbalk te herstellen.

Toevoegen van een element aan de werkbalk
Een groot aantal elementen kan aan een bestaande werkbalk worden toegevoegd. Het is aan te bevelen om veel gebruikte functies in de werkbalk op te nemen. Neem het toevoegen van een datum als voorbeeld. Als je gekozen hebt voor het aanpassen van de werkbalk via de hierboven besproken menukeuzes, kun je elementen aan de werkbalk toevoegen. Zorg ervoor dat de werkbalk (werkbalk: een balk met knoppen en opties die u kunt gebruiken om opdrachten uit te voeren. U kunt een werkbalk weergeven door op Aanpassen te klikken in het menu Extra en vervolgens op het tabblad Werkbalken te klikken.) die u wilt wijzigen, zichtbaar is.
 1. Wijs de optie Werkbalken aan in het menu Beeld.
 2. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Klik op de werkbalk die u wilt weergeven.
  • Als u wilt kiezen uit meerdere werkbalken, klikt u op Aanpassen. Klik in het dialoogvenster Aanpassen op het tabblad Werkbalken en schakel het selectievakje in voor de werkbalk die u wilt weergeven. Klik op Sluiten.
   • Klik op de pijl Werkbalkopties.
   • Wijs Knoppen toevoegen of verwijderen aan en klik vervolgens op Aanpassen.
   • Klik op het tabblad Opdrachten.
   • Klik in het vak Categorieën op de categorie van de opdracht die u met de knop wilt uitvoeren.
   • Sleep de gewenste opdracht of macro (macro: een actie of een reeks acties waarmee u taken automatisch kunt laten uitvoeren. Macro's kunt u opnemen in de programmeertaal Visual Basic for Applications.) uit het vak Opdrachten naar de weergegeven werkbalk.
   • Klik op Sluiten in het dialoogvenster Aanpassen.
Het element is aan de werkbalk toegevoegd.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.