Excel, Menukeuze

 

Snel op weg! Menukeuzes ?


Werken met menu's in Excel ?

Opdrachten:
In een menu (menu: een lijst met opdrachten die wordt geopend als u klikt op de naam van het menu op de menubalk of op een andere werkbalk.) wordt een lijst met opdrachten weergegeven. Naast sommige van deze opdrachten staat een afbeelding. De meeste menu's bevinden zich op de menubalk (menubalk: de horizontale balk onder de titelbalk met de namen van menu's. Een menubalk kan ingebouwd of aangepast zijn.) (de werkbalk boven aan het scherm). Werkbalken kunnen knoppen, menu's of een combinatie van beide bevatten.

Alleen de opdrachten en knoppen weergeven die u ook gebruikt:
Menu's en werkbalken worden door Microsoft Office automatisch aangepast op basis van hoe vaak u de opdrachten gebruikt. Wanneer u een Office-programma de eerste keer start, verschijnen alleen de meest elementaire opdrachten. Tijdens het werken worden de menu's en werkbalken vervolgens aangepast, zodat alleen de opdrachten en werkbalkknoppen die u het meest gebruikt, worden weergegeven.

Alle opdrachten weergeven in een menu:

Als u een opdracht zoekt die u niet vaak gebruikt of die u nog nooit hebt gebruikt, klikt u op de pijlen onder aan het menu om alle opdrachten weer te geven. U kunt ook dubbelklikken op het menu om het uit te vouwen. Als u een menu uitvouwt, worden alle menu's uitgevouwen totdat u een opdracht kiest of een andere actie uitvoert. Als u op een opdracht in het uitgevouwen menu klikt, wordt die opdracht meteen toegevoegd aan de korte versie van het menu. Als u de opdracht niet vaak gebruikt, wordt deze verwijderd uit de korte versie van het menu.

Menu's en werkbalken aanpassen:

U kunt menu's en werkbalken zelf aanpassen. U kunt knoppen en menu's toevoegen aan en verwijderen van werkbalken, aangepaste werkbalken maken, werkbalken verbergen of weergeven en werkbalken verplaatsen. De menubalk kunt u op dezelfde manier aanpassen als elke andere ingebouwde werkbalk (ingebouwde werkbalk: een werkbalk die bij Microsoft Office-programma's wordt geleverd en niet door de gebruiker is gemaakt). Zo kunt u snel knoppen en menu's toevoegen aan en verwijderen van de menubalk, maar u kunt de menubalk niet verbergen.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Inloggen

Inloggen

Mrah Development BV

MRAHDevelopment

Mrah Development BV
Voor uw Excel vragen,
Leuke gratis Excel toepassingen.

ExcelFIX

links_partners_5

ExcelFIX
ExcelFIX herstelt beschadigde
en corrupte spreadsheets die
gemaakt zijn in Microsoft Excel.

Infotron BV


linkspartners_5

www.infotron.nl
Zelf al goed met Excel, maar wilt u bestanden beter begrijpen, valideren en verbeteren?

Exhelp.be

Links_partners_20

ExcelFIX
Dé Vlaamse Excel blog