Afdrukken

Excel, Basisbegrippen

 

Snel op weg! Excel, basisbegrippen.


Welke begrippen worden vaak binnen Excel gebruikt ?

Stap 1 - Starten Excel
Bij het starten wordt automatisch een werkmap geopend. Een werkmap is opgebouwd uit meerdere werkbladen. Tenzij de standaardinstellingen binnen Excel zijn gewijzigd worden bij het maken van een nieuwe werkmap drie werkbladen getoond (Blad1, Blad2, Blad3).


Excel basisbegrippen_1

 Een werkblad is opgebouwd uit cellen. cellen bevatten waarden en/of formules en hebben een bepaalde opmaak.


Stap 2 - Namen van de werkbladen veranderen
Ieder werkblad staat op zichzelf. Het is mogelijk relaties te leggen tussen verschillende werkbladen in een werkmap.
Het is mogelijk de naam van een werkblad te wijzigen. Dubbelklik op de naam van het werkblad (Blad1) op het tabblad onderaan en type een nieuwe naam voor het werkblad. Het is ook mogelijk om op de naam van het tabblad te gaan staan en op de rechtermuisknop te klikken. In het getoonde pop-up menu kan gekozen worden voor "naam wijzigen". Daarna kan een nieuwe naam worden ingevoerd.


Excel basisbegrippen_2

Stap 3 - Invoegen van nieuwe werkbladen
Als nieuwe werkbladen nodig zijn ga dan naar het menu "Invoegen" en selecteer de optie "Werkblad". Het nieuwe werkblad zal voor het geselecteerde werkblad worden ingevoegd.
Het is ook mogelijk een werkblad in te voegen door met de rechtermuisknop op de naam van het werkblad te klikken. Hierna wordt een popup-menu getoond waaruit de optie "Invoegen" kan worden gekozen om een werkblad voor het geselecteerde werkblad in te voegen.


Excel basisbegrippen_3

Het popup-menu staat afgebeeld in bovenstaande figuur.
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.